Rietwerk header-afbeelding

Rieten Daken

Riet werkt uitstekend als dakbedekking. Het is waterdicht en warm. Het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Het gaat lang mee, zomaar 25 tot 30 jaar. Natuurlijk riet.

Riet op nieuwbouwwoningen

Ontdek de mogelijkheden

Wie kent het niet: een prachtig goudgeel rieten dak. Glinsterend in de zon of door regenwater na een flinke plensbui. Op een oude, authentieke boerderij in de polder of op een vrijstaande villa in een lommerrijke omgeving. Een prachtig gezicht. Resultaat van ambachtsmannen die hun vak met trots uitoefenen.

Ook nieuwbouwwoningen krijgen steeds vaker een rieten dak. Steeds vaker omarmen architecten riet als dakbedekkingbij het ontwerpen van nieuwe woningen. Ongeacht ontwerp: klassiek, modern of riet als gevelbekleding. Riet past eigenlijk altijd. Toch is er een aantal zaken die gelden bij het ontwerpen van een nieuwe woning met een rieten dak. Lees er meer over in Vijf tips voor het ontwerpen van een goed rieten dak. De belangrijkste 3 leggen we hieronder uit.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op
Riet op nieuwbouwwoningen

De basis voor een kwalitatief goed rieten dak

3 pijlers

Hellingshoek

Over het algemeen geldt: hoe steiler de kap, hoe beter. Hemelwater wordt snel afgevoerd waardoor het dak sneller droogt. De ideale hoek is 45 graden. Meer mag, minder liever niet. In het laatste geval adviseren wij graag over hoe u uw dak kunt laten optimaliseren voor een maximale levensduur.

Licht en lucht

Een rieten dak houdt van licht en lucht. Het riet heeft dat nodig om snel te kunnen drogen. Hoe meer begroeiing en bebouwing om uw woning, hoe meer dat de lichtinval op het dak beïnvloedt. Hoe sneller het dak droogt, hoe langer de levensduur. En hoe minder algen en mossen.

Onderhoud

Een rieten kap heeft regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen om te inspecteren op slijtplekken, maar ook op de vorming van algen en mossen. Die vormen een groene laag over het riet waardoor het minder snel droogt. Eén dag per jaar en uw dak kan jaren mee.

Vervangen rieten daken

Een goed advies

De levensduur van een kwalitatief goed rieten dak is zomaar 25 - 30 jaar. Al die tijd geniet u van de pracht die riet met zich meebrengt: de verkleuring van goudgeel naar een volwassen grijsbruine tint en het droogproces bij zonlicht. Toch komt er een moment dat u zich afvraagt of de rieten kap nog net zoveel bescherming biedt als eerst.

Bij twijfel of vragen over de staat van uw rieten dak, komen we graag langs voor advies. Vervanging is niet altijd direct nodig; renovatie kan ook nog een optie zijn. Ons advies is altijd gebaseerd op uw eigen (woon)wensen en situatie. Vervanging of renovatie van een rieten dak is een proces dat we samen ingaan. Uw dak, onze zorg.

Klantverhaal"Renovatie was niet meer mogelijk"
Vervangen rieten daken

Van pannen naar riet

Laat uw dak spreken

Woont u onder een pannendak, maar droomt u van een rieten dak? Van een woning met een totaal andere uitstraling? Dat kan! Van pannen naar riet is een ware metamorfose voor ieder huis: riet laat uw dak spreken.

Zo’n metamorfose vergt tijd en aandacht. En concreet betekent het een flinke verbouwing. Een proces dat om aandacht vraagt. Een project in een aantal fases waarin we u graag begeleiden. We bieden een alles-in-éénpakket: van analysefase tot oplevering kunt u rekenen op onze maximale inspanning. 

Klantverhaal"Overtuigd door professionele aanpak"
Van pannen naar riet

Alles-in-één-pakket

In 3 stappen van pannen naar riet

Analyse en offerte

Om te bepalen of een rieten dak mogelijk is, analyseren we de hellingshoek en constructie van het dak en de dakopbouw. Is het haalbaar, dan brengen we offerte uit voor het gehele project inclusief eventuele wijzigingen aan de kapconstructie. Lees meer...

Vergunningsaanvraag

Bent u akkoord met de offerte, dan starten we het aanvragen van de juiste bouwvergunningen op. Hiermee hebben we ruime ervaring opbouwd. We nemen u dit traject dan ook graag uit handen. Lees meer...

Uitvoering

Ook de uitvoering gaat in fases. Deel voor deel gaan de pannen van het dak en wrodt eventueel de dakconstructie aangepast. Daarna starten we met rietdekken. Aan het einde volgt de oplevering. Lees meer...

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10