Rietwerk header-afbeelding

Rieten Daken

Dakbedekking van riet van Van den Bergh Rietdekkers in Delfgauw, nabij Delft, is een betrouwbare rietdakbedekking op maat. Dakbedekking van riet is waterdicht en warm. Het isoleert en beschermt tegen alle weeruitersten van ons Nederlandse klimaat: wind en regen, warmte en kou, zonneschijn. Uw dak dekken met ons kwaliteitsriet voor rieten dakbedekking brengt veel voordelen met zich mee.

Dakbedekking van riet op nieuwbouwwoningen

Wie kent het niet: een prachtig goudgeel rieten dak, glinsterend in de zon of door regenwater na een flinke plensbui op een oude, authentieke boerderij in de polder of op een vrijstaande villa in een lommerrijke omgeving. Een resultaat van ambachtsmannen die een rieten dak stijlvol dekken.

Ook nieuwbouwwoningen krijgen steeds vaker een rieten dak. Steeds vaker omarmen architecten riet als dakbedekking bij het ontwerpen van nieuwe woningen. Riet past eigenlijk altijd bij het dekken van een rieten dak. Toch zijn er een aantal zaken die gelden bij het ontwerpen van een nieuwe woning met een rieten dak. Lees er meer over in: vijf tips voor het ontwerpen van een goed rieten dak. De belangrijkste drie leggen we hieronder uit.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op
Dakbedekking van riet op nieuwbouwwoningen

De basis voor een kwalitatief goed rieten dak

3 pijlers

Hellingshoek

Over het algemeen geldt: hoe steiler de kap, hoe beter. Hemelwater wordt snel afgevoerd waardoor het dak sneller droogt. De ideale hoek is 45 graden. Meer mag, minder liever niet. In het laatste geval adviseren wij graag over hoe u uw dak kunt laten optimaliseren voor een maximale levensduur.

Licht en lucht

Een rieten dak houdt van licht en lucht. Het riet heeft dat nodig om snel te kunnen drogen. Hoe meer begroeiing en bebouwing om uw woning, hoe meer dat de lichtinval op het dak beïnvloedt. Hoe sneller het dak droogt, hoe langer de levensduur. En hoe minder algen en mossen.

Onderhoud

Een rieten kap heeft regelmatig onderhoud nodig. Niet alleen om te inspecteren op slijtplekken, maar ook op de vorming van algen en mossen. Die vormen een groene laag over het riet waardoor het minder snel droogt. Eén dag per jaar en uw dak kan jaren mee.

Vervangen rieten daken

Een goed advies

De levensduur van een kwalitatief goede dakbedekking van riet is 25 tot 30 jaar. Al die tijd geniet u van de pracht die riet met zich meebrengt: de verkleuring van goudgeel naar een volwassen grijsbruine tint en het droogproces bij zonlicht. Toch komt er een moment dat u zich afvraagt of de rieten kap nog net zoveel bescherming biedt als eerst.

Bij twijfel of vragen over de staat van uw rieten dak, komen we graag langs voor advies. Vervanging is niet altijd direct nodig; renovatie van dakbedekking van riet kan ook nog een optie zijn. Ons advies is altijd gebaseerd op uw eigen (woon)wensen en situatie. Vervanging of renovatie van een rieten dak is een proces dat we samen ingaan. Uw dak is onze zorg.

Klantverhaal"Renovatie was niet meer mogelijk"
Vervangen rieten daken

Van pannen naar riet: bel nu!

Laat uw dak spreken

Woont u onder een pannendak, maar droomt u van het dekken van een betrouwbare rietdakbedekking op maat van ons bedrijf in Delfgauw, nabij Delft? Van een woning met een totaal andere uitstraling? Dat kan! Van pannen naar riet gaan, is een ware metamorfose voor ieder huis: riet laat uw dak spreken. Zo een metamorfose vergt tijd en aandacht. En concreet betekent het een flinke verbouwing en verschillende kosten. Het is een proces dat om aandacht vraagt.

Een project in een aantal fases waarin we u graag begeleiden. We bieden een kwaliteitsriet voor rieten dakbedekking in een alles-in-één-pakket: van analysefase tot oplevering kunt u rekenen op onze maximale inspanning. Heeft u vragen over ons kwaliteitsriet voor rieten dakbedekking? Neem contact met ons op door te bellen naar 015 - 256 77 10 of mail naar info@rietwerk.nl

Klantverhaal"Overtuigd door professionele aanpak"
Van pannen naar riet: bel nu!

Alles-in-één-pakket

In 3 stappen van pannen naar riet

Analyse en offerte

Om te bepalen of een rieten dak mogelijk is, analyseren we de hellingshoek en constructie van het dak en de dakopbouw. Is het haalbaar, dan brengen we offerte uit voor het gehele project inclusief eventuele wijzigingen aan de kapconstructie. Lees meer...

Vergunningsaanvraag

Bent u akkoord met de offerte, dan starten we het aanvragen van de juiste bouwvergunningen op. Hiermee hebben we ruime ervaring opbouwd. We nemen u dit traject dan ook graag uit handen. Lees meer...

Uitvoering

Ook de uitvoering gaat in fases. Deel voor deel gaan de pannen van het dak en wrodt eventueel de dakconstructie aangepast. Daarna starten we met rietdekken. Aan het einde volgt de oplevering. Lees meer...

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10