Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Rieten daken

Het rieten dak

Ontdek de vele mogelijkheden van riet

Wie kiest voor een rieten dak, kiest voor een woning met een eigen gezicht. Een huis met een exclusieve uitstraling. Met warmte en sfeer. En dat geldt niet alleen voor een chique villa of een klassieke boerderij. Riet kan ook heel goed toegepast worden op moderne (nieuwe) woningen of op bijzondere (bij)gebouwen.

Isolerend en duurzaam

Al sinds jaar en dag wordt riet gebruikt als dakbedekking. Niet zo gek, want het is waterdicht en warm. Isolerend en duurzaam. Dat wisten onze voorouders ook: het rieten dak siert al eeuwen ons polderlandschap. Vroeger werd het gebruikt uit puur gemak: riet groeit immers daar waar water is. Nederland is een waterrijk land: riet was altijd voorhanden. Nu is het veelal een bewuste keuze ingegeven door het duurzame karakter van riet of vanwege de schoonheid van het materiaal.

 

rieten-dak-zeeland

Meer informatie over rieten daken?

We helpen je graag verder

Heb je al een rieten dak en vragen over bijvoorbeeld onderhoud of renovatie? Overweeg je je dakpannen te laten vervangen door riet of laat je een nieuwbouwhuis met rieten kap ontwerpen en bouwen? We helpen je graag verder met de juiste informatie. Maak hieronder je keuze en laat je inspireren door de talloze mogelijkheden van riet.

Nieuw rieten dak

Laat je een nieuwe woning bouwen met een rieten dak of is je huidige rieten kap aan vervanging toe? Dan vertellen we je graag waar je rekening mee moet houden.

Onderhoud

Om je rieten dak in optimale staat te houden, is jaarlijks onderhoud belangrijk. Daarnaast profiteer je zo ook maximaal van de bescherming tegen invloeden van buitenaf zoals zon, regen en wind.

Van pannen naar riet

Wil je je dakpannen laten vervangen door een rieten dak? Dan heb je ongetwijfeld vragen. Laat ons je helpen met ons alles-in-één pakket: van analyse tot het aanvragen van de vergunning en de uitvoer.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over riet en rieten daken? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat die van jou er niet bij? Neem dan contact met ons op voor een passend antwoord.

Vragen over riet als dakbedekking?

Heb je een vraag over het rieten dak of riet in het algemeen? Neem dan contact met ons op: we helpen je graag verder.