Rietwerk header-afbeelding

"Renovatie was niet meer mogelijk"

Renovatie van rieten dak

'Het huis had nog altijd potentie, maar dan moest er wel wat veranderen. Zeker aan het dak. Wiebe onderscheidde zich door een gedegen advies voor een nieuwe rieten kap.'

Familie Visser heeft in 2008 het 25 jaar oude rieten dak laten vervangen voor een nieuw rieten dak. En later ook nog een bijgebouw met riet laten bouwen door Van den Bergh Rietdekkers. 

"Het dak renoveren was niet meer mogelijk. Via de Vakfederatie Rietdekkers kwam ik in contact met rietdekker Wiebe van den Bergh. We moesten keuzes maken. We zagen dat het huis potentie had, maar dan moest er wel wat veranderen. Wiebe onderscheidde zich door een gedegen advies voor een rieten dak met een open constructie en het integreren van moderne raampartijen. Het was vooral fijn dat ik veel verantwoordelijkheid bij Wiebe kon neerleggen. In heel weinig tijd hebben ze heel veel gedaan. Op een dag was er 12 man op het dak, een waar spektakel."

PRETTIGE SAMENWERKING

"Ik heb Wiebe leren kennen als een betrokken en gepassioneerde rietdekker. De prettige samenwerking leidde later nog tot een rieten dak op het zomerhuisje wat naast ons huis staat. Van den Bergh Rietdekkers heeft niet alleen de rieten kap op dit huisje gemaakt; ook de bouw ervan namen zij voor hun rekening. Alles is nu in één stijl uitgevoerd. Rietdekken en houtbouw is een mooie combinatie in zijn bedrijf," lacht Victor Visser. Het onderhoud valt hem tot nu toe erg mee. Er zijn veel vogels in de tuin dus elk jaar wordt het dak gefatsoeneerd en beschermd tegen algen- en mosvorming.

"Een rieten dak is sfeervol, ook van binnen ziet het er charmant uit. We zijn er blij mee," concludeert Visser.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10