Rietwerk header-afbeelding

Onderhoud

Zoals houtwerk regelmatig een verfbeurt nodig heeft, zo moet ook ieder rieten dak regelmatig onderhouden worden. Dat kan gaan van een controle op kleine schade tot het volledig renoveren van een rieten dak. Altijd met een goed onderhoudsadvies dat past bij uw situatie.

Maximale levensduur​​​​​​​

Voor maximale levensduur

Jaarlijks onderhoud aan uw rieten dak komt de levensduur ten goede. Door regelmatig onderhoud blijven grotere renovaties aan de kap langer achterwege. Al met een eenvoudige controle op vogelschade en slijtage en het verwijderen van algen en mossen bent u verzekerd van een maximale levensduur van het dak.

Als de rieten kap al wat ouder is, is een standaardcontrole wellicht niet meer voldoende. In dat geval komen wij graag langs om de staat van het dak te beoordelen. Er zijn verschillende renovatietechnieken die we kunnen toepassen om de levensduur van het dak met renovatie te verlengen.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op
Maximale levensduur​​​​​​​

Maximale levensduur voor het rieten dak

Opties voor renovatie en onderhoud

Verdrijven

Bij verdrijven maken we ruimte tussen het riet en de binding. Hier steken we vervolgens nieuw riet in waardoor het dak weer de originele dikte krijgt. Dat doen we laag voor laag. Tegelijk verwijderen we eventuele algen en mossen van het dak waarna we het dak inspuiten met een preventief bestrijdingsmiddel.

Bijstoppen

Met bijstoppen maken we het dak eerst schoon en kijken we waar de slechtste plekken in het rietpakket zijn ontstaan. Alleen deze plekken vullen we op met nieuw riet. In tegenstelling tot verdrijven, krijgt het dak niet de originele dikte terug. Ook nu verwijderen we de algen en mossen en behandelen we uw rieten kap met een preventief middel hiertegen.

Mos bestrijden

Algen en mossen vormen een groene waas op het dak waardoor het dak minder snel droogt. Voor de levensduur van het dak is het belangrijk dat dit jaarlijks wordt gecontroleerd. Doen we dit, dan controleren we het hele dak en verwijderen alle algen en mossen grondig. Daarna behandelen we het dak met een preventief bestrijdingsmiddel.

Onderhoudscontract

Uw dak, onze zorg.

Wilt u geen omkijken hebben naar uw rieten dak én verzekerd zijn van een lange levensduur? Dan bieden wij een onderhoudscontract aan. Voor een vaste prijs voeren we ieder jaar een aantal kwaliteitscontroles uit zoals een check op de waterdichtheid van het dak, vervuiling door algen, storm- en vogelschade. Lees er meer over in Onderhoudscontract voor het rieten dak.

Klantverhaal"Communicatie is cruciaal"
Onderhoudscontract

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10