Rietwerk header-afbeelding

onderhoudscontract voor het rieten dak 

Sluit voor het onderhouden van uw rieten dak een onderhoudscontract af. Zo heeft zelf geen omkijken meer naar uw dak en het verlengt de levensduur ervan. Ieder jaar één inspectie met kleine reparatiewerkzaamheden is al genoeg om het dak in goede staat te houden. 

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsinspectie wordt niet alleen gekeken naar de uiterlijke staat van het dak, maar ook naar de technische. U bent zo niet alleen verzekerd van geregeld onderhoud, maar ook van jaarlijks goed advies.

Rieten dak onderhoud: gewoon (laten) doen

Door het dak regelmatig te laten inspecteren en onderhouden, blijft groot onderhoud of zelfs renovatie langer buiten de deur. Regelmatig onderhoud is belangrijk om dat riet te maken heeft met weersinvloeden. Regen, zon en wind hebben vrij spel. Er kan stormschade ontstaan en ook vogels kunnen schade veroorzaken. Jaarlijks onderhoud voorkomt dat kleine schade grote schade wordt. Daarbij heeft goed onderhoud direct positieve invloed op de levensduur van een rieten dak. Een goed onderhouden rieten kap kan 25 – 35 jaar meegaan.

Welk onderhoud valt onder een onderhoudscontract?

We zijn trots op de daken die we maken en we willen u ook lang trots kunnen zijn op uw dak. Daarom bieden wij altijd een onderhoudscontract aan. Ieder jaar voeren we voor een vaste prijs een aantal kwaliteitscontroles uit:

 • waterdichtheid van het dak,
 • vervuiling door algen,
 • kwaliteit en aansluiten van de rietvorsten op de nok,
 • aansluitingen van de dakdoorvoeren en kozijnen,
 • loodaansluitingen,
 • waterafvoeren,
 • bijzondere veranderingen in het rietpakket.

Ook pakken we kleine reparaties van bijv. storm- en vogelschade beet. Is er meer werk te doen, dan overleggen we eerst over de uit te voeren extra reparaties en kosten. Daarnaast geven we altijd advies op de algemene staat van het dak en de technische onderconstructie. Als het nodig is, worden aangegroeide mossen en algen ook weggehaald. Algen en mossen sluiten het dak af waardoor het riet niet snel (genoeg) kan drogen. 

Alleen droge daken

Voor onderhoud aan een rieten dak is een droog dak nodig. Werken met een nat rietpakket vergroot de schade aan het dak alleen maar. Daarom voeren wij onderhoud aan ‘onze’ rieten daken altijd van april tot november uit. Het weer is dan beter, de dagen langer. Door de zon droogt het riet waardoor we zonder problemen daken kunnen repareren, algen en mossen wegsnijden en eventueel het dak behandelen.

Voordelen van het onderhoudscontract

Een onderhoudscontract voor een rieten dak heeft dus meerdere voordelen:

 • het dak blijft lang in goede conditie;
 • kosten zijn beheersbaar;
 • verzekerd van jaarlijks advies op de technische constructie;
 • zelf geen omkijken naar het rieten dak.

Wilt u meer weten over het onderhoudscontract dat we bieden? Of wilt u algemeen advies over de staat van uw rieten dak? Neem dan contact met ons op. We helpen graag verder.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10