Rietwerk header-afbeelding

Rieten kap in nieuwbouwwijk

Oegstgeest, Zuid-Holland

Riet in nieuwbouwwijken: we zien het steeds meer. Zo ook in Oegstgeest. In één van de nieuwe wijken maakten wij een rieten dak op een vrijstaande woning.

Architectuur

De trotse bewoners van de woning schakelden een architect in voor het ontwerp van hun villa. Een rieten dak mocht niet ontbreken.

De prachtige moderne stijl van deze woning is heel geschikt voor riet. De tijd dat riet alleen ‘past’ op boerderijen en schuren ligt al lang achter ons. Appartementencomplexen, gebouwen in dierentuinen, riet als gevelbekleding: het kan allemaal. Mits goed toegepast.

En dat is het zeker in dit geval. Modern en strak uitgevoerd in klassieke kleuren: witte muren, zwarte kozijnen, veel licht van buiten door de vele raampartijen. Ook het dakkapel is eigentijds ingetekend: rechte hoeken en  - geheel in stijl van de woning – in zwart materiaal uitgevoerd in plaats van bedekt met riet.

Nieuwbouw met riet

Nederland bouwt. Bent u (binnenkort) ook eigenaar van ene kavel waarop u uw droomhuis met rieten dak wilt bouwen? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Riet maakt mooi!

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10