Rietwerk header-afbeelding

Rieten dak met zonnepanelen

Pijnacker, Zuid-Holland

In de gemeente Pijnacker wordt volop nieuwbouw ontwikkeld. In de wijk Boszoom is niet alleen gezocht naar diversiteit in stijl. Er is ook gekeken naar duurzaamheid. Zo ontstonden hier 24 woningen met rieten dak en zonnepanelen.

Duurzaam en energiezuinig

Met de huidige bouwnormen is energiezuinigheid van groot belang bij het bouwen van nieuwe huizen. Om te voldoen aan de richtlijnen heeft de projectontwikkelaar van Boszoom gekozen voor zonnepanelen. En waar het bij een pannendak al behoorlijk is ingeburgerd, zijn zonnepanelen in combinatie met een rieten dak nog steeds een eyecatcher.

De gesloten kapconstructie en de zonnepanelen in combinatie met overige bouwnormen voor energie (ventilatie bijvoorbeeld) voldoen deze woningen aan alle eisen. Duurzaam en energiezuinig.

Warme en tegelijk strakke uitstraling met riet

De panelen geven de woningen een moderne, strakke uitstraling. Dit komt ook tot uiting in het verdere ontwerp van de huizen (vrijstaand en twee-onder-een-kapwoningen): minimalistisch, hoog en slank. Ook de daken zijn strak vormgegeven: stijl met optie voor strakke dakkapellen of dakramen.

Over het ontwerp is duidelijk nagedacht. En met een natuurproduct als riet krijgen de huizen – naast strak – ook een warme uitstraling. Een fijne plek om te wonen.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10