Rietwerk header-afbeelding

Monument met rieten dak

Hazerswoude, Zuid-Holland

Voor de vervanging van dit dak is gekozen  voor een gesloten onderconstructie. Hierdoor is de isolatiewaarde van het pand en de brandveiligheid van het rieten dak flink vergroot.

Monument van buiten, modernste technieken van binnen.

MONUMENT MET MAXIMALE ISOLATIEWAARDE

In het voorjaar van 2013 werd het pand door brand volledig in de as gelegd. Al snel werd duidelijk dat het in originele staat zou worden herbouwd. D.B.S. Architectuur & Bouwbegeleiding uit Hazerswoude was nauw betrokken bij dit proces.

Het resultaat mag er zijn: het pand ziet er nagenoeg uit als vóór 2013. Een prachtig monumentaal pand met een binnenwerk conform de nieuwste technieken. Zo is er nu voor een gesloten dakconstructie gekozen in plaats van voor de traditionele open constructie zoals eerst het geval was. De gesloten constructie komt de isolatiewaarde van de woning ten goede.

BRANDVERZEKERING

Niet alleen heeft de gesloten constructie een positief effect op de isolatiewaarde van het pand. Ook de brandveiligheid is aanzienlijk vergroot. Een gesloten constructie laat vele malen minder zuurstof door dan een open constructie; hierdoor grijpt brand minder snel om zich heen. De brandveiligheid is dermate vergroot dat het dak verzekerd kan worden voor hetzelfde bedrag als een pannendak. Ga voor meer informatie hierover naar Rietpolis.

MONUMENTENZORG

Heeft u ook een (gemeentelijk) monument en wilt u verbouwen of renoveren? Raadpleeg dan eerst de gemeente en Monumentenzorg. Het is niet toegestaan om 'zomaar' met een monument aan de slag te gaan. Meer informatie hierover vindt u op de website van Monumentenzorg.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10