Rietwerk header-afbeelding

langgevelboerderij onder het riet

Sprundel, Noord-Brabant
Brabantse langgevelboerderij met rieten kap

Een nieuwbouwproject als voorbeeld dat architectuur niet alleen voor moderne bouwontwerpen geldt. De woonboerderij is onder architectuur ontworpen en gebouwd. Modern bouwen in een traditioneel jasje.

Het ontwerp van deze boerderij is gebaseerd op de traditionele Brabantse langgevelboerderij. Voorzien van alle moderne gemakken en hoogwaardige isolatie.

TRADITIONEEL ÉN MODERN ONDER ÉÉN DAK

Bijzonder aan het bouwproject is de open constructie van het dak. Dit zien we eigenlijk alleen nog terug bij oudere gebouwen. Dan krijgt bij vervanging juist een gesloten dakconstructie de voorkeur vanwege de isolatiewaarde.

Om ook voor deze woonboerderij de maximale isolatiewaarde te bereiken, is gekozen voor isolerende dakplaten waarop de lattenconstructie en het riet is aangebracht. Nu is het een traditioneel dak voorzien van alle moderne gemakken en wooneisen.

COMPLEET PLAATJE

Niet alleen aan de buitenkant van de woonboerderij is tijd en aandacht besteed aan het goed doorvoeren van het principe van een langgevelboerderij. Ook in de woning zijn de kenmerken van deze bouwstijl terug te vinden. De eikenhouten bindconstructie bijvoorbeeld is van binnenuit goed te zien en geeft een heel eigen karakter aan de woonboerderij. Helaas niet zichtbaar op de foto, maar op ons netvlies gebrand. Natuurlijke materialen in en aan een woning geven een chique uitstraling en zorgen voor een compleet plaatje en authenticiteit.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10