Rietwerk header-afbeelding

brandveiliger door gesloten dakconstructie

Wassenaar, Zuid-Holland

Deze week leverden we de rieten kap op voor een villa in Wassenaar. Energiezuinig, brandveilig en van Nederlands riet.

VAN OPEN NAAR GESLOTEN DAKCONSTRUCTIE

Onze opdrachtgever benaderde ons om advies over de staat van de rieten kap op de woning en met name de brandveiligheid van het dak. Als snel was duidelijk dat de rieten kap aan vernieuwing toe was. Verder zagen we dat de vorige kap was aangebracht op een open of traditionele dakconstructie: riet bevestigd op panlatten.

Wij adviseerden een nieuwe rieten kap op een gesloten dakconstructie. Hierbij wordt het dak gedicht met dakplaten waarop het riet wordt vastgemaakt. Er ontstaat dan een harde schil onder het riet. De voordelen hiervan zijn maximale isolatie (en dus energiezuiniger) en een brandveiliger dak. Dit type dak is ook nog eens te verzekeren tegen de prijs van een pannendak.

NEDERLANDS RIET

Ook deze villa hebben we gedekt met Nederlands riet. Het riet uit de Weerribben liet zich goed verwerken met een duurzaam dak als resultaat.

Een mooi project wat we ook nog eens onder prachtige weersomstandigheden hebben kunnen maken. We profiteerden volop van het mooie en rustige najaarsweer van de afgelopen weken.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10