Rietwerk header-afbeelding

rieten dak verzekeren tegen een gunstig tarief

Wie een rieten dak heeft, kan z’n huis verzekeren met de ‘Rietpolis’: een verzekering speciaal voor woningen met een rieten dak. U kunt vertrouwen op uitgebreide dekking en kennis uit de branche tegen een gunstige prijs.

Rietpolis, een product van Van Lanschot Chabot, bestaat uit een verzekering voor uw woonhuis (of opstal) en een inboedelverzekering. Scherp geprijsd, zodat u uw rieten dak tegen de prijs van een pannendak kunt verzekeren. De dakconstructie bepaalt voor welk pakket u in aanmerking komt.

Dakconstructie

Voor een rieten dak zijn twee dakconstructies mogelijk: de lattenconstructie en een gesloten constructie met (isolerende) dakplaten.

  • Lattenconstructie - De lattenconstructie wordt ook wel het traditionele panlattendak genoemd. Deze constructie zien we nog bij oude(re) en/of monumentale panden. Het dak is dan opgebouwd uit een lattenconstructie – een geraamte. Het riet wordt direct op deze latten aangebracht en bevestigd.
  • Gesloten constructie - Het gesloten dak is een dak dat bestaat uit een lattenconstructie met daaroverheen dakplaten. Hiermee is het geraamte van het dak afgesloten; het riet wordt direct op de dakplaten vastgemaakt. Deze constructie heeft 2 voordelen: de dakplaten verhogen de isolatiewaarde van de woning. En bij een eventuele brand grijpt het vuur minder snel om zich heen dan bij de lattenconstructie zonder dakplaten. Doordat de dakplaten het geraamte afsluiten, laat het dak minder zuurstof door.

Verzekering rieten dak tegen de prijs van een pannendak

Wie een rieten dak heeft met een traditionele (open) constructie, kan het risico op brand verkleinen door preventiemaatregelen te treffen. In dat geval biedt Rietpolis korting op de – toch al lage – verzekeringspremie. Zo verzekert u uw rieten dak verzekeren tegen de prijs van een pannendak.

Waarom Rietpolis?

Rietpolis is in samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers tot stand gekomen. Voor het samenstellen van de verzekering en de voorwaarden is intensief gebruik gemaakt van de kennis van onze brancheorganisatie. Daarnaast wordt – vooraf – uw woning en dak geïnspecteerd en uw woonsituatie bekeken. Zo ontstaat gericht advies voor uw verzekering.

Benieuwd wat Rietpolis voor u kan doen? Ga dan naar www.rietpolis.nl voor meer informatie of voor een offerte-aanvraag.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10