Rietwerk header-afbeelding

Wassenaarse villa van pannen naar riet

Wassenaar, Zuid-Holland
Villa van pannen naar riet

‘Kan het pannen dak op deze villa vervangen worden door een rieten dak?’ Een vraag als deze maakt al het vakmanschap in ons wakker. Want een project ‘van pannen naar riet’ vraagt om kennis van zaken en oog voor detail. En veel goed overleg met opdrachtgever en andere betrokken partijen.

Binnen een half jaar ging het van vraag naar advies en van vergunningstraject naar uitvoering. Met prachtig resultaat!

VAN 25 NAAR 40 GRADEN

De belangrijkste voorwaarde voor een goed rieten dak is de hellingshoek. Op het moment dat de vraag binnenkwam, was de hellingshoek slechts 25 graden. Sec gezien was een rieten dak niet mogelijk. Tenzij de kapconstructie werd aangepast en de hellingshoek vergroot.

En dat is geen kleinigheid. In goed overleg met specialisten kwamen we tot een nieuw voorstel voor de kap met een hellingshoek van 40 graden. Een perfecte uitgangssituatie voor een rieten dak.

BRANDVEILIG RIETEN DAK

Het mooie van een project als dit is dat het dak vanaf 0 weer wordt opgebouwd. Niet alleen de hellingshoek kwam ter sprake. Ook de onderconstructie namen we mee. Om het dak brandveilig te maken, kozen we voor de gesloten dakconstructie.

Verder kwamen ook uiterlijke details aan bod. Zo kozen we ervoor om de overstekken aan dit pand groter te maken voor meer body.

VAN ADVIES TOT UITVOERING

Eenmaal de nieuwe en gewenste situatie op tekening, begeleidden we ook het vergunningstraject. Na groen licht, startten we in juni 2016 met de timmer- en rietdekwerkzaamheden.

We zijn trots op dit mooie traject waarin we alles konden doen om de opdrachtgever een zorg uit handen te nemen: advies, vergunning en uitvoering.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10