Rietwerk header-afbeelding

Onder architectuur van pannen naar riet

Krabbendijke, Zeeland

Met trots laten wij het nieuwe rieten dak zien op een vrijstaand landhuis in Krabbendijke, Zeeland. Van pannen naar riet onder architectuur van Sjaak Goud.


Architectuur

Een rigoreuze verbouwing van een woonhuis en dan ook nog van pannen naar riet is een forse ingreep. Het is dan ook raadzaam meerdere experts te betrekken bij zo'n proces. Zij kijken mee naar constructie, belijning, logica van materialen en uiteindelijk of het totale plaatje visueel én bouwkundig klopt.

De verbouwing van deze vrijstaande woning in Krabbendijke was zo'n project waar meerdere experts vooraf met elkaar om tafel zaten. Architect Sjaak Goud dacht mee en zette de woning ná verbouwing op papier. Het prachtige landhuis in Krabbendijke is niet alleen groter geworden, maar krijgt ook een totaal ander gezicht door kleurgebruik en een rieten kap.

Grotere woning, hogere isolatiewaarde

In het voortraject was helder: samenwerken om een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te bewerkstelligen. Het pannen dak is inmiddels vervangen door een rieten kap. Op het al bestaande dakvlak is extra isolatiemateriaal aangebracht. En voor de nieuwe aanbouw aan de woning kozen we voor goed isolerende dakplaten. De woning is groter geworden en de isolatiewaarde is gestegen. Het kan met riet!

Een mooi project om aan mee te werken; we zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10