Rietwerk header-afbeelding

Historische boerderijen op Tiengemeten

Tiengemeten, Zuid-Holland

Tiengemeten: een uniek stukje Nederland. Wij vernieuwden er de rieten daken van vijf historische boerderijen.

Tiengemeten, het laatste overgebleven échte eiland van Zuid-Holland. Wat ontstaan is als een onbetekenende zandplaat in het Haringvliet, veranderde in de afgelopen eeuwen voortdurend van omvang en vorm. Het werd bewoond, bebouwd en ontgonnen.

NATUURMONUMENTEN

Sinds 1997 is het eiland eigendom van Vereniging Natuurmonumenten. Natuurmonumenten beperkt het menselijk ingrijpen; op termijn wordt het eiland volledig teruggegeven aan de natuur. Zo ontstaat een fascinerend zoetwatergetijdengebied met diverse mogelijkheden voor recreatie.

HISTORISCHE BOERDERIJEN

Op het eiland zijn drie kleine nederzettingen te vinden met vroegere arbeidershuisjes. Ook staan er zeven historische boerderijen. Vijf van deze boerderijen zijn door Natuurmonumenten gerestaureerd. Eén daarvan, de Marguerita Hoeve, is ingericht als bezoekerscentrum.

Op deze vijf oude boerderijen hebben wij een nieuw rieten dak gemaakt. Waar mogelijk met behoud van de bestaande, traditionele, open dakconstructie.

Wij zijn er trots op dat wij dit werk mochten uitvoeren en zo konden meewerken aan de realisatie van een uniek stukje Nederland.

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10