Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Nieuwe rieten kap voor pittoreske duinvilla

In mei 2014 werkten we aan het nieuwe rieten dak van een prachtige villa in Burgh-Haamstede. De traditionele, open onderconstructie werd vervangen door de gesloten constructie met dakplaten. Hierdoor zijn brandveiligheid en isolatiewaarde van het pand aanzienlijk vergroot.

Brandveilig

In de voorbereidingen voor het vervangen van de oude rieten kap van het pand, werd besloten om ook de onderconstructie van het dak aan te passen. Deze bestond nog uit panlatten, de traditionele open dakconstructie. Na het verwijderen van het oude riet, hebben we dakplaten aangebracht. De dakconstructie is nu gesloten. Bij een eventuele brand kan er geen zuurstof meer van binnenuit aangezogen worden. Een ander bijkomstig voordeel is dat de isolatiewaarde van het pand ook vergroot is doordat het dak geen tocht meer doorlaat.

RTL LifestyleXperience

Het klassieke landhuis in het pittoreske Burgh-Haamstede was niet alleen een mooie plek om te werken. Vlakbij zee, tegen de duinen aan en iedere dag weer genieten van de onder architectuur aangelegde tuin. Hier werden ook de opnames gemaakt voor het programma RTL LifestyleXperience. In dit item vertellen we over de veranderingen van rieten daken door de jaren heen en het verbeteren van de brandveiligheid. Gemist? Bekijk het fragment hieronder.

Locatie

Burgh-Haamstede,
Zuid-Holland

tags

 klassiek
 vervanging