Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Over ons

Van den Bergh Rietdekkers

Specialist in rieten daken

'Rietdekker zijn is meer dan een ambacht. Het is een 'manier van leven' waarin we onze passie voor een mooi en eerlijk product kwijt kunnen,' zegt Wiebe van den Bergh, oprichter en eigenaar van Van den Bergh Rietdekkers.

In 1999 begon hij als 'éénpitter'. 'Inmiddels werk ik met een vast team van ambachtsmannen die hun vak verstaan en die van ieder dak een kwalitatief hoogwaardig rieten dak maken. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Vakmanschap en betrokkenheid staan in die samenwerking centraal.' 

Passie voor rieten daken

'Wij zijn trots op wat we doen,' vertelt Wiebe. 'In ieder project zien we een uitdaging. En voor iedere rieten kap hebben we alleen het beste resultaat voor ogen. Daarom werken wij uitsluitend met eersteklas riet. Als team werken we door ongeacht warmte, wind of kou. Eén met de elementen om onze klanten tegen die elementen te beschermen.'

burgh haamstede 1

Van leerling-rietdekker tot ondernemer

Wiebe zelf werkt al sinds 1990 als rietdekker. 'Na mijn opleiding wist ik 1 ding zeker: met mijn handen werken. Ik kon een baan krijgen bij een rietdekkersbedrijf in de buurt. Daar heb ik het eerste jaar alleen riet aangegooid en ervoor gezorgd dat mijn collega's door konden op het dak. Ook rietsnijden in de winter hoorde erbij. Hard werken, veel vragen en vooral doen. Zo ben ik uitgegroeid van leerling-rietdekker naar rietdekker en ondernemer. Ik ben er nog altijd trots op dat ik dit ambacht beheers.'

Half jaren 90 deed zich de mogelijkheid voor om een rietdekkersbedrijf over te nemen: een mooie kans. 'Een betere springplank naar een eigen bedrijf door een bestaande klantenkring over te nemen, is er niet.'  Zo werd in 1999 Van den Bergh Rietdekkers opgericht.

Van leerling-rietdekker tot ondernemer met steeds die ene rode draad: passie voor rieten daken.

Van passie naar rieten dak

Hier staan we voor

Betrokkenheid

Jouw dak is onze zorg. Wij voelen ons betrokken bij jou en je woning. Die betrokkenheid is de rode draad in ons werk. Daarom zullen wij het nooit laten om je van goed en eerlijk advies te voorzien. Gevraagd én ongevraagd.

Samenwerking

Ieder dak is uniek. En ieder dak vraagt een unieke benadering. We zien het als een gezamenlijk project waarbij we graag de samenwerking met je aangaan. Overleg en advies met als einddoel een dak waarvan we beiden nog jaren plezier hebben.

Vakmanschap

Al sinds jaar en dag werken wij met een vast team van vakmensen. Professionals die hun vak verstaan. Rietmeesters die het een uitdaging vinden om van ieder dak een uniek project te maken. Vakmanschap is waar wij als team voor staan.

Kwaliteitsriet

Voor iedere rieten kap gebruiken wij uitsluitend kwaliteitsriet. Daarbij kiezen we altijd voor het riet dat het meest geschikt is voor het type dak. Altijd een eersteklas natuurproduct geselecteerd bij riettelers en rietleveranciers met wie wij een lange relatie hebben.

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Wiebe van den Bergh aan het woord

Vragen?

Wil je meer weten over ons bedrijf en hoe we werken? Of heb je een algemene vraag over riet en rieten daken? Neemt dan contact met ons op; we helpen je graag verder.