Rietwerk header-afbeelding

"Soepele samenwerking"

Vierpolders rieten dak

“Van den Bergh is een zeer deskundige rietdekker die zijn vak verstaat. Het is een partij die tijdens de bouw steeds soepel en flexibel is. En dat allemaal tegen een scherpe prijs.”

Ed van Anraat heeft persoonlijk én professioneel een passie voor natuurlijke producten: “Ik vind riet echt een geweldig product. Het is esthetisch mooi, natuurlijk én duurzaam.” Van den Bergh Rietdekkers verzorgde de rieten daken voor zijn nieuwe woonhuis en kantoor. De soepele manier van samenwerken met Van den Bergh was voor Van Anraat echt een onderscheidende factor.

PASSIE EN DESKUNDIGHEID

Van Anraat: “We konden ons huis en kantoor bouwen op deze prachtige plek langs de Brielse Maas. Uit respect voor het natuurlijke landschap wilden we de 2 panden als het ware laten opgaan in de natuur. En daarvoor wilden we riet gebruiken.” Van Anraat ging op zoek naar een rietdekker en kwam via internet bij Van den Bergh terecht. “Wat meteen opviel waren het enthousiasme, de deskundigheid en de prijsvorming van Van den Bergh Rietdekkers. Wiebe van den Bergh is een gepassioneerd man. Hij is rustig en kan zijn advies goed overbrengen. Hij bespreekt heel helder de voor- en nadelen van keuzes en wat dit dan weer betekent voor de prijs.”

SOEPELE SAMENWERKING

De panden van Van Anraat zijn in zijn eigen beheer gebouwd. “Ik heb zelf de bouw begeleid en was ook aan het ontwerpen geslagen. Hierdoor was een ontwerp ontstaan met een tweetal hellingshoeken, met een goot met ongelijke hoeken. Dit maakte het aanbrengen van het rieten dak een uitdaging. Maar dankzij de samenwerking met mijn bouwbegeleider en het advies en de deskundigheid van Van den Bergh kwam er een oplossing in de vorm van een kroon die om het gebouw heen werd geplaatst. Met een prachtig eindresultaat, mag ik wel zeggen.”

De plaatsing van de rieten daken vond plaats in de winter van 2013/2014 en duurde 6 tot 8 weken. “Ook de medewerkers van Van den Bergh straalden tijdens de plaatsing diezelfde rust uit en dat geeft veel vertrouwen. Ze denken ook steeds heel flexibel mee in oplossingen. De soepele manier van samenwerken maakt deze partij echt onderscheidend in de markt. Dat zie je tegenwoordig niet zo vaak meer. Het project is helemaal naar tevredenheid verlopen en afgerond.”

DUURZAAM

Bij de panden van Van Anraat is het riet als gevelbekleding gebruikt, dus tot onderaan het pand. “Het pand valt weg in de natuurlijke omgeving, dat vind ik esthetisch heel mooi”, vertelt Anraat enthousiast. “Ik heb niet alleen een persoonlijke, maar ook professionele passie voor natuurlijke en milieuvriendelijke producten. Vanuit het bedrijfspand houd ik mij onder andere bezig met bodemsaneringen, milieuonderzoek en -advies. Op deze manier komt mijn bedrijfsfilosofie ook weer tot uiting in mijn panden. En door de manier waarop deze afgewerkt zijn, is mijn gasverbruik ook veel lager dan het gemiddelde.”

MEER DAN DE KLUS ALLEEN

Ook na de afronding van de bouw blijft Van den Bergh betrokken. “Wiebe komt zo nu en dan even over de vloer om te kijken of alles er nog goed uitziet. Dat gaat dus verder dan alleen de klus klaren; hij houdt echt contact. Tot nu toe houdt het riet zich heel goed en ik heb er alle vertrouwen in dat dat nog wel 40 jaar meegaat!”

Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10