Rietwerk header-afbeelding

In 3 stappen van pannen naar riet

Slaapt u nu onder dakpannen, maar droomt u van een rieten dak? Dat kan! Van pannen naar riet is een ware metamorfose voor ieder huis: riet laat ieder dak spreken. Een rieten dak geeft elke woning een totaal andere uitstraling dan met dakpannen.

Een metamorfose van pannen naar riet vergt tijd en aandacht. Concreet betekent het een flinke verbouwing die we -grofweg - in 3 stappen kunnen verdelen:

  1. Analyse en offerte Bij de analyse kijken wij naar technische aspecten van het dak zoals de hellingshoek, de constructie en de dakopbouw. Blijkt de transformatie naar een rieten dak haalbaar - al dan niet met constructiewijzigingen - dan laten we een art impression van de nieuwe situatie maken. Zo wordt uw droom voorzichtig realiteit. Na deze analyse brengen we offerte uit. Hierin nemen we niet alleen de rietdekwerkzaamheden mee. We offreren ook het eventueel uit te voeren timmerwerk aan de kapconstructie en het leveren en plaatsen van dakkapellen en/of -vensters. Geen verrassingen achteraf.
  2. Vergunningsaanvraag - Bent u akkoord met de offerte? Dan is het aanvragen van de juiste bouwvergunningen de volgende stap. Wij hebben hier ruime ervaring mee opgebouwd, kennen de regels en creëren eenvoudig ingangen bij gemeenten. Dit traject nemen wij dan ook graag uit handen.
  3. Uitvoering - Ook de uitvoering gaat in fases. Eerst halen we - deel voor deel - de pannen van het dak en voeren ze af. Dan passen we eventueel per dakdeel de onderconstructie aan waarna we beginnen met het rietdekken. Als alles klaar is, volgt een opleveringsronde waarbij we samen het dak controleren op de gemaakte afspraken.

Kiest u ervoor om samen met ons van pannen naar riet te gaan, dan mag u vertrouwen op dit alles-in-éénpakket. Van analysefase tot oplevering kunt u rekenen op onze maximale inspanning.

Benieuwd hoe het proces 'van pannen naar riet' tot stand komt? Bekijk hier de film en laat u verrassen door de vele mogelijkheden van riet.


Heeft u een project in gedachten?

Laat het ons weten!

Bel ons 015 - 256 77 10