Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het rieten dak

Wij geven antwoord

Wil je je huidige rieten dak laten vervangen? Of is de rieten kap op je woning aan onderhoud toe? Droom je van een rieten dak, maar heb je nu dakpannen? Wat kost het eigenlijk om een rieten kap te verzekeren?

Op al je vragen hebben wij het antwoord. De vragen die wij in de praktijk het meeste krijgen, hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Staat je vraag er niet tussen?

Het kan natuurlijk dat deze vragen niet bij jouw situatie aansluiten. Neem u in dat geval contact met ons op. Wij nemen graag de tijd voor je om je vragen te beantwoorden. En als het nodig is, komen we op locatie om de situatie te beoordelen en alsnog je vraag te beantwoorden.

wassenaar-2

Een goed rieten dak gaat 25 tot 35 jaar mee. Maar er zijn ook gevallen bekend van 50 jaar en soms nog meer. Over het algemeen geldt: hoe steiler, hoe beter. De levensduur van een rieten kap wordt bepaald door een aantal factoren: de dakhelling, de hoeveelheid licht en lucht om de woning en de mate van onderhoud.

Lees er meer over in 'Hoe lang gaat een rieten dak mee?'

Staat je vraag er niet bij?

Hierboven is slechts een selectie van veelgestelde vragen. Neem contact met ons op als jouw vraag er niet tussen staat of als je meer informatie wilt.