Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Van pannen naar riet

Van pannen naar riet

Laat je dak spreken

Liggen er dakpannen op je huis, maar droom je van een rieten dak? Dat kan! Van pannen naar riet is een ware metamorfose voor ieder huis: riet laat je dak spreken.

MET RIET MAAK JE HET MOOI

Een rieten dak geeft je woning een totaal andere uitstraling dan met dakpannen. En zo'n metamorfose vergt tijd en aandacht en betekent concreet een flinke verbouwing in 4 fases.

Alles-in-één

Zo'n verbouwing hoef je uiteraard niet alleen te doen. Kies je ervoor om je pannendak te laten vervangen voor een rieten dak? Dan begeleiden we je graag in het hele traject. We bieden een alles-in-éénpakket: van analysefase tot oplevering kun je rekenen op onze maximale inspanning.

Maak je droom waar

Vier fases

Technische analyse

Bij de technische analyse kijken wij naar de hellingshoek van het dak, de dakconstructie en dakopbouw. Blijkt de transformatie naar een rieten dak haalbaar, al dan niet met constructiewijzigingen, dan ontvang je een art impression van de nieuwe situatie. Zo wordt je droom voorzichtig realiteit.

Offerte

Na de analysefase brengen we offerte uit. Hierin nemen we niet alleen de rietdekwerkzaamheden mee. We offreren ook het eventueel uit te voeren timmerwerk aan de kapconstructie en het leveren en plaatsen van dakkapellen en/of -vensters. Geen verrassingen achteraf.

Vergunningsaanvraag

Akkoord met de offerte? Dan is het aanvragen van de juiste bouwvergunningen de volgende stap. Wij hebben hier ruime ervaring mee opgebouwd, kennen de regels en creëren eenvoudig ingangen bij gemeenten. Dit traject nemen wij dan ook graag uit handen.

UITVOERING

Ook de uitvoering gaat in fases. Eerst worden, deel voor deel, de pannen verwijderd en afgevoerd. Dan wordt steeds per dakdeel de onderconstructie aangepast en start het rietdekken. Als alles klaar is, volgt een opleveringsronde waarbij we samen het dak controleren op de gemaakte afspraken.

Van pannen naar riet

De 4 fases nog eens uitgelegd

Vragen over rieten daken?

Overweeg je over te stappen van een pannendak naar een rieten dak? Of heb je een andere vraag over rieten daken? Neem dan contact met ons op: we helpen graag verder.