Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Onderhoud rieten dak

Onderhoud aan je rieten kap

De sleutel tot maximale levensduur

Zoals houtwerk regelmatig een verfbeurt nodig heeft, zo moet ieder rieten dak regelmatig onderhouden worden. Dat kan gaan van een controle op kleine schade tot het volledig renoveren van een rieten dak. Wij adviseren je graag in het onderhoud van je rieten dak.

Maximale levensduur

Jaarlijks onderhoud aan je rieten dak komt de levensduur ten goede. Laat je regelmatig het dak nakijken, dan blijven grotere renovaties aan de kap langer achterwege. Al met een eenvoudige controle op vogelschade en slijtage en het verwijderen van algen en mossen ben je verzekerd van een maximale levensduur van het dak.

Renoveren

Als je rieten kap al wat ouder is, kan het zijn dat een standaardcontrole niet meer voldoende is. In dat geval komen wij graag langs om de staat van het dak te beoordelen. Er zijn verschillende renovatietechnieken die we kunnen toepassen om zo de levensduur van het dak te verlengen.

Maximaliseer de levensduur van je rieten dak

Renovatie en onderhoud

Verdrijven

Bij verdrijven maken we ruimte tussen het riet en de binding. Hier steken we vervolgens nieuw riet in waardoor het dak weer de originele dikte krijgt. Dat doen we laag voor laag. Tegelijk verwijderen we eventuele algen en mossen van het dak waarna we het dak inspuiten met een preventief bestrijdingsmiddel.

Bijstoppen

Met bijstoppen maken we het dak eerst schoon en kijken we waar de slechtste plekken in het rietpakket zijn ontstaan. Alleen deze plekken vullen we op met nieuw riet. In tegenstelling tot verdrijven, krijgt het dak niet de originele dikte terug. Ook nu verwijderen we de algen en mossen en behandelen we uw rieten kap met een preventief middel hiertegen.

Onderhoudscontract

Wil je een maximale levensduur voor je rieten dak? Wij ook! Daarom bieden wij al onze klanten standaard een onderhoudscontract aan. Zo ben je verzekerd van een jaarlijkse controle op slijtage en vogelschade. Tegelijk verwijderen we algen en mossen en behandelen we het dak hiertegen. Jouw dak, onze zorg.

Algen en mossen

Algen en mossen op een rieten dak vormen een groene waas. Voor de levensduur van het dak is het belangrijk dat je je rieten kap jaarlijks hierop laat controleren. Bij dit type onderhoud controleren we het hele dak en verwijderen we alle algen en mossen grondig. Daarna behandelen we het dak met een preventief bestrijdingsmiddel.

Vragen over het onderhoud van een rieten dak?

Twijfel je aan de staat van je rieten dak? Sta je op het punt een woning kopen met een rieten kap en wil je die laten keuren? Neem dan contact met ons op. We geven graag (vrijblijvend) advies.