Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Verzeker je rieten dak tegen de prijs van een pannen dak

Wie een rieten dak heeft, kan z’n huis verzekeren met de ‘Rietpolis’: een verzekering speciaal voor panden met een rieten dak. Je kunt vertrouwen op uitgebreide dekking en kennis uit de branche tegen een gunstige prijs.

Rietpolis, een product van Van Lanschot Chabot, bestaat uit een verzekering voor je woonhuis (of opstal) en een inboedelverzekering. Scherp geprijsd, zodat je je rieten dak tegen de prijs van een pannen dak kunt verzekeren. De dakconstructie bepaalt voor welk pakket je in aanmerking komt.

Dakconstructie

Voor een rieten dak zijn twee dakconstructies mogelijk: de lattenconstructie en een gesloten constructie met (isolerende) dakplaten.

Lattenconstructie

De lattenconstructie wordt ook wel het traditionele panlattendak genoemd. Deze constructie zien we nog bij oude(re) en/of monumentale panden. Het dak is dan opgebouwd uit een lattenconstructie – een geraamte. Het riet wordt direct op deze latten aangebracht en bevestigd.

constructie rieten dak

Bij de traditionele dakconstructie vormen panlatten het geraamte van het rieten dak

Gesloten constructie

Het gesloten dak is een dak wat bestaat uit een lattenconstructie met daaroverheen dakplaten. Hiermee sluit je het geraamte van het dak af; het riet wordt direct op de dakplaten vastgemaakt.

Deze constructie heeft twee duidelijke voordelen: de dakplaten verhogen de isolatiewaarde van de woning. En bij een eventuele brand, grijpt het vuur minder snel om zich heen dan bij de lattenconstructie zonder dakplaten. Doordat de dakplaten het geraamte afsluiten, laat het dak minder zuurstof door.

gesloten dakconstructie

Een gesloten constructie met isolerende dakplaten

Verzekering rieten dak tegen de prijs van een pannen dak

Wie een rieten dak heeft met een traditionele (open) constructie, kan het risico op brand verkleinen door preventiemaatregelen te treffen. Daarmee kun je bij Rietpolis op korting op de – toch al lage – verzekeringspremie rekenen. Zo kun je je rieten dak verzekeren tegen de prijs van een pannen dak.

Waarom Rietpolis?

Rietpolis is in samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers tot stand gekomen. Voor het samenstellen van de verzekering en de voorwaarden is intensief gebruik gemaakt van de kennis van onze brancheorganisatie. Daarnaast wordt – vooraf – je woning en dak geïnspecteerd en je woonsituatie bekeken. Hierdoor kun je rekenen op gericht advies voor je verzekering.

Benieuwd wat Rietpolis kan doen? Ga dan naar www.rietpolis.nl voor meer informatie of voor een offerte-aanvraag.