Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Architectuur en riet: een mooie combinatie!

Afgelopen weekend was het ‘Dag van de Architectuur’. Een aantal dagen lang stond Nederlandse architectuur in de schijnwerpers. Een mooi moment om onze top-5 van projecten onder architectuur op een rijtje te zetten. 

Dag van de Architectuur zet vooral de rol van architectuur in stedenontwikkeling centraal. Om zo te laten zien wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van de leefomgeving in de steden, dorpen en regio’s.

Ook wij hebben in onze dagelijkse praktijk met architectuur te maken. In de afgelopen jaren hebben we aan tal van projecten onder architectuur gewerkt. Onze  top-5 laat zien hoe goed een eeuwenoud ambacht samen gaat met moderne architectuur en techniek. Riet laat je dak spreken!

1. Yerseke, Zeeland

Een modern landhuis getekend door Sjaak Goud Architect B.V. en genomineerd voor de ‘Dag van de Architectuur Prijs’ in Zeeland. Het rieten dak hebben we in 2013 gemaakt met eersteklas Nederlands riet. De woning kenmerkt zich door een strakke belijning en de bewoners mogen rekenen op optimaal wooncomfort.

Yerseke

 

2. Den Hoorn, Zuid-Holland

In het najaar van 2014 werkten we aan de rieten kap van een landhuis van de hand van Van Egmond Totaal Architectuur. Een prachtige klassieke woning die – net zoals het landhuis in Yerseke – is voorzien van alle comfort die je je kunt wensen. Het riet uit de Weerribben liet zich goed verwerken op dit dak. Een plaatje!

den hoorn 1

3. Diergaarde Blijdorp, Rotterdam, Zuid-Holland

Eén van de meest besproken projecten die we gemaakt hebben: het giraffenverblijf in Diergaarde Blijdorp. Door sommigen ook wel ‘De Ui van Rotterdam’ genoemd. Lam Architecten ontwierp dit unieke gebouw en in 2008 maakten wij de rieten gevelbekleding. We komen nog regelmatig voor onderhoud terug en zitten dan op gelijke hoogte met de giraffen. Steeds weer een unieke ervaring!

Blijdorp 1

4. Numansdorp, Zuid-Holland

Eén van onze eerste projecten als zelfstandig rietdekker staat in Numansdorp, pal aan het Haringvliet. In de zomer van 1999 werkten we een aantal weken om dit prachtige pand – onder architectuur van Roos Ros Architecten – van een rieten dak te voorzien. Ook hier komen we voor jaarlijks onderhoud en na 17 jaar is de dakbedekking nog altijd van uitstekende kwaliteit.

Numansdorp

5. Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland

Oosterlaan Architectuur Vormgeving ontwierp deze villa in Berkel en Rodenrijs. Het ontwerp van de woning springt in het oog door de prachtige boog boven de entree en de twee imposante dakkapellen aan beide kanten ervan. De luiken en de roedes in de ramen maken het plaatje compleet.

Berkel

 

Geïnspireerd of benieuwd geworden naar de mogelijkheden van riet als dakbedekking? Neem contact met ons op: we praten er graag met je over door.