Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Inspiratie: buitenverblijven en bijgebouwen met riet

Met riet maak je ’t mooi: dat geldt uiteraard niet alleen voor het dak van je woning. Maar ook bijgebouwen met riet of een buitenverblijf met rieten dak zijn populair. Laat je inspireren!

We geven een aantal voorbeelden van bijgebouwen met riet die wij in de afgelopen jaren maakten. Van klassieke hooiberg tot buitenkeuken.

Hooiberg

Een klassieker: de hooiberg met riet. Je ziet ze nog altijd bij boerderijen en steeds meer ook bij particulieren. Omdat het past bij de bouw van het landelijke huis of juist om een extra twist te geven aan een nieuw huis. Gebruik het als plek om van lange zomeravonden te genieten of – meer praktisch – als overdekte parkeerplaats voor je auto.

rieten dak Gouda Zuid-Holland

Buitenkeuken

Buiten leven is een lifestyle geworden. In ieder tuincentrum vind je de mooiste lounge banken, green eggs, barbecues in alle soorten en maten en de meest uitgebreide buitenkeukens voor wie XL wil gaan. In 2010 maakten we een rieten dak op een buitenkeuken van eiken hout. Riet en eiken is – wat ons betreft – een winning team: duurzame materialen en qua kleur een mooie eenheid. Het maakt van deze buitenkeuken een plaatje!

buitenkeuken Goudswaard Zuid-Holland

Opbergschuur

Een opbergschuur buiten noodzakelijk kwaad? Maak ’t mooi met riet en je barbecue en tuinset gaan sfeervol de winter door!

schuurtje met riet

Dierenverblijf

In Delfgauw maakten we in 2015 een wel heel chique kippenren: met riet. Deze kippen slapen op stand!

rieten dak Delft

Prieeltje

We sluiten af met nog een klassieker: een rustiek prieeltje. Vrijwel in iedere tuin in te passen. Groot of klein, nostalgisch vormgegeven of juist strak. Een fijn plekje om je met een boek terug te trekken.

prieel met riet

Inspiratie gekregen voor je eigen rietgedekte bijgebouw? Neem contact met ons op: we helpen je graag!