Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Geef de zon vrij spel op je rieten dak

Het eerste kwartaal van 2016 zit erop. De winter heeft plaatsgemaakt voor de lente. De natuur komt tot leven. Voorjaar: wie houdt er niet van? 

’s Morgens fluiten de vogels ons eerder wakker dan de wekker ons wekt. Lange dagen, mooi weer. Het voorjaar is met stip mijn favoriete seizoen. Ieder jaar weer herinnert de lente me aan mijn liefde voor rietdekken. Want ‘rietdekker zijn’ betekent ‘buiten zijn’. In de natuur met de geur van de seizoenen en de geur van riet.

Onderhoud

'De lente herinnert mij aan mijn passie voor rietdekken.'

‘De lente herinnert mij aan mijn passie voor rietdekken.’

Riet als natuurproduct kan lang meegaan. Daar zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. Deels te beïnvloeden en deels ook niet. Met jaarlijks onderhoud kun je de levensduur van je dak verlengen.

De komende maanden staan voor ons voor een groot deel in het teken van onderhoud. Oudere daken – en nieuwere – inspecteren we grondig en repareren we waar nodig.

We adviseren iedereen met een rieten dak regelmatig onderhoud te laten uitvoeren: het dak blijft langer mooi én gaat langer mee.

Lees er alles over in onze blogs ‘Rieten dak onderhoud: regel ’t met een onderhoudscontract’ en ‘Hoe lang gaat een rieten dak mee?’.

Voor vragen over onderhoud zijn we natuurlijk bereikbaar. Stuur ons een email of neem telefonisch contact met ons.

En verder…

Het eerste kwartaal stond bol van de mooie projecten. Villa’s in Den Haag, Oostvoorne en Wassenaar zijn inmiddels klaar. Ook de 23 vakantiewoningen in Ouddorp leveren we deze maand op. Wat een mooi project is dit geworden! Idyllische vakantiehuisjes met riet, letterlijk tussen de duinen. Vanaf komende zomer kun je zo’n vakantiewoning boeken voor een paar dagen zon, zee en strand.

Naast het werk ben ik tot bestuurslid van de Vakfederatie Rietdekkers gekozen. Na jarenlang ‘dakervaring’ vind ik het een uitdaging om voor de lange termijn met het mooie ambacht van rietdekker en rieten daken in het algemeen bezig te zijn.

De komende maanden bruisen van de activiteiten. In april beginnen we aan een project dat direct resultaat is van de spreekbeurt van mijn oudste zoon twee jaar geleden. Zo bijzonder kan een project soms tot stand komen.

Op 4 juni doen we voor de derde keer mee aan Kavel Huis Tuin en op 17 juni is het Dag van de Architectuur. We besteden die week aandacht aan de projecten onder architectuur en waaraan we hebben meegewerkt. Eén van de projecten is zelfs aangedragen voor een architectuursprijs in Zeeland. We zijn er trots op dat we het rieten dak voor dit prachtige landhuis hebben mogen maken.

Passie

Na ruim 25 jaar rietdekken is mijn passie voor het ambacht nog altijd even groot. Laat het piekseizoen maar komen. We zijn er klaar voor.

Een mooi voorjaar gewenst!

Genomineerd voor een architectuursprijs! Ontworpen door Sjaak Goud Architecten (fotocredit: Sjaak Goud)

Genomineerd voor een architectuursprijs! Ontworpen door Sjaak Goud Architecten (fotocredit: Sjaak Goud)