Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Rieten dak onderhouden: regel 't met een onderhoudscontract

onderhoud rieten dak

Een rieten dak onderhouden is simpel met een onderhoudscontract. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar en het verlengt de levensduur van het dak. Ieder jaar één inspectie met kleine reparatiewerkzaamheden is al genoeg om het dak in goede staat te houden. Een zorg minder.

Tijdens de jaarlijkse onderhoudsinspectie wordt niet alleen gekeken naar de uiterlijke staat van het dak, maar ook naar de technische. Je bent zo, naast onderhoud, ook verzekerd van goed advies.

IMG_1958Rieten dak onderhouden: gewoon (laten) doen

Door het dak regelmatig te laten inspecteren en onderhouden, stel je groot onderhoud of zelfs renovatie uit. Vergelijk het met een auto: die moet vanaf een bepaalde leeftijd ook jaarlijks naar de garage voor een APK. Vaak gecombineerd met een kleine (of soms grote) beurt. Goed voor de auto en goed voor je portemonnee: je houdt grote en dure reparaties langer buiten de deur.

Onderhoud aan een rieten dak is niet anders. Riet heeft te maken met weersinvloeden. Regen, zon en wind hebben vrij spel. Er kan stormschade ontstaan en ook vogels kunnen schade veroorzaken. Met jaarlijks onderhoud voorkom je dat kleine schade echt grote schade wordt. Goed voor dak en portemonnee. Je voorkomt immers onverwachte en onverwacht hoge kosten. Daarbij heeft goed onderhoud direct positieve invloed op de levensduur van een rieten dak. Een goed onderhouden rieten kap kan 25 – 35 jaar meegaan!

Onderhoudscontract

We blijven even bij de APK voor de auto. Ieder garagebedrijf herinnert zijn klanten aan de jaarlijkse APK. Een onderhoudscontract voor een rieten dak werkt net zo: je sluit het af en de rietdekker meldt zich jaarlijks voor een onderhoudsafspraak. Daar hoef je dus niet meer over na te denken.

onderhoudscontract rieten dakAls rietdekkers zijn wij trots op de daken die we maken. En we willen dat onze klanten ook lang trots kunnen zijn op hun dak. Daarom bieden wij altijd een onderhoudscontract aan. Ieder jaar voeren we voor een vaste prijs een aantal kwaliteitscontroles uit:

 • waterdichtheid van het dak,
 • vervuiling door algen,
 • kwaliteit en aansluiten van de rietvorsten op de nok,
 • aansluitingen van de dakdoorvoeren en kozijnen,
 • loodaansluitingen,
 • waterafvoeren,
 • bijzondere veranderingen in het rietpakket.

Ook pakken we kleine reparatie van bijv. storm- en vogelschade beet. Is er meer werk te doen, dan overleggen we eerst over de uit te voeren extra reparaties en kosten. Daarnaast geven we altijd advies op de algemene staat van het dak en de technische onderconstructie.

Als het nodig is, worden aangegroeide mossen en algen ook weggehaald. Algen en mossen sluiten het dak af waardoor het riet niet snel (genoeg) kan drogen. Lees meer over algen- en mossenbestrijding in ‘Waarom onderhoud belangrijk is’.

Alleen droge daken

Voor onderhoud aan een rieten dak is een droog dak nodig. Werken met een nat rietpakket vergroot de schade aan het dak alleen maar. Daarom voeren wij onderhoud aan ‘onze’ rieten daken altijd van april tot november uit. Het weer is dan beter, de dagen langer. Door de zon droogt het riet waardoor we zonder problemen daken kunnen repareren, algen en mossen wegsnijden en eventueel het dak behandelen.

Voordelen op een rijtje

Een onderhoudscontract voor een rieten dak heeft dus meerdere voordelen:

 • het dak blijft lang in goede conditie;
 • kosten zijn beheersbaar;
 • verzekerd van jaarlijks advies op de technische constructie;
 • zelf geen omkijken naar het rieten dak.

Wil je meer weten over het onderhoudscontract dat we bieden? Of wil je misschien algemeen advies over de staat van je rieten dak? Neem dan contact met ons op. We helpen graag verder.