Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

2015: een jaar vol ambachtstrots

2015 ligt alweer bijna achter ons. Nog een paar dagen en dan bruisen de bubbels en schieten de vuurpijlen de lucht in. Wij kijken terug op een mooi jaar: we werkten voor klanten en met partners die we al jaren kennen. En ook verwelkomden we nieuwe klanten voor wie we mooie (nieuwbouw)projecten maakten. Dank iedereen voor het vertrouwen waardoor 2015 een prachtig jaar werd. We proosten op een net zo mooi 2016 met gezondheid en voorspoed voor allen!

Met de jaarwisseling voor de deur is het een goed moment om eens terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt. Met foto’s maand voor maand het jaar door. Een jaar gekenmerkt door een aantrekkende vraag naar rieten daken, ons eigen project voor nieuwe huisstijl en website en veel mooie opdrachten (zowel vervanging als nieuwbouw). We zijn er trots op dat we ook in 2015 weer zoveel mooie daken konden opleveren.

rieten dak Wassenaar, Zuid-Holland

In januari begonnen we meteen al goed: we vervingen de rieten kap van deze prachtige villa in Wassenaar, Zuid-Holland. Maar het was meer dan riet alleen. Om de isolatiewaarde van de woning te verhogen en de brandveiligheid te optimaliseren, legden we eerst platen op het dak voordat we begonnen met rietdekken.

februari

Ondertussen werd in Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland, gebouwd aan een nieuw landhuis. In opdracht van de aannemer met wie we al meerdere keren samenwerkten, maakten we hier in februari een dak met Nederlands riet. De bewoners lieten al meteen de tuin aanleggen: dat  zien we niet vaak. Groot voordeel van deze aanpak is de charme en uitstraling die de woning daardoor direct krijgt.

maart

Ook dit jaar hebben veel klanten gebruik gemaakt van het onderhoudscontract dat wij bieden. In maart controleerden we een aantal daken op bijv. algen en mossen, maar ook op eventuele vogelschade of slijtageplekken. Wil je meer weten over onderhoud aan je rieten dak? Neem gerust contact met ons op!

home rietwerk

In april was het zover: de lancering van onze nieuwe huisstijl ‘Rietmeesters met ambachtstrots’ en het live gaan van de website. Drie maanden hebben we er met man en macht aan gewerkt: wat willen we uitstralen, welke stijl past daarbij, teksten, inspiratieboekje. We zijn trots op het eindresultaat!

mei

In mei werkten we aan de rieten kap van een moderne woning met een breuk in het dak. Dat is en blijft een uitdaging: technisch ingewikkeld, maar het eindresultaat mag er zijn. Uniek aan dit pand is dat het rieten dak niet op traditionele manier is afgewerkt  met nokvorsten, maar met RVS. Dat past prachtig bij de architectuur van dit huis.

juni

In juni stond de vervanging van de rieten kap van een landhuis in Wassenaar op de planning. Ook hier hebben we platen gelegd voor isolatie en brandveiligheid. Verder hebben we de sierrand bovenaan het dak in ere hersteld: deze stond al op de originele bouwtekening uit 1929!

juli1

Vlak voordat Nederland op vakantie ging, startten wij op een nieuw gebouwd vrijstaand landhuis in Prinsenbeek, Noord-Brabant. Wat voor ons deze woning uit het oog laat springen, is de combinatie van riet en eikenhouten elementen. Twee natuurlijke materialen: dat geeft een woning een duurzame uitstraling.

augustus1

En terwijl velen in augustus van een welverdiende vakantie genoten, werkten wij door. Juist de zomermaanden zijn voor ons de maanden waarin we meters kunnen maken: we profiteren dan volop van de lange dagen. In Heerjansdam, Zuid-Holland, leverden we het rieten dak op voor een nieuwbouw woning.

september

Soms krijg je van klanten die je al jaren kent ineens een telefoontje met een spoedvraag. Zo ook in september. Er was een evenement gepland voor die maand en de klant had één wens: dat er een spiksplinter nieuwe hooiberg op het erf zou staan. Tussen het telefoontje en het evenement zat ongeveer twee weken. In die tijd maakten we de dakconstructie van de hooiberg en legden het rieten dak. We doen het graag voor onze klanten!

oud beijerland

In oktober leverden we het rieten dak op van dit nieuwbouwproject in Oud-Beijerland, Zuid-Holland. Een prachtig klassiek huis: daar zetten we ook graag onze stempel op.

Vlietzicht, Midden-Delfland, Zuid-Holland

In november gingen we terug naar waar het voor ons is begonnen: de Vlietlanden bij gemeente Midden-Delfland, Zuid-Holland. Ooit sneden we hier riet voor eigen gebruik. Nu vervingen we de rieten kap van restaurant Vlietzicht. Een prachtig plekje, midden in de randstad en toch ook midden in de natuur.

vakantiepark Ouddorp, Zuid-Holland

Het grootste project van dit jaar startte begin deze maand. De komende maanden werken we in Ouddorp, Zuid-Holland, aan de realisatie van 23 vakantiewoningen met riet. Deze woningen zijn onderdeel van een nieuw vakantiepark, Strandresort Ouddorp Duin, dat in de zomer van 2016 opengaat. We zijn er trots op dat we aan dit grote project mogen meewerken.

Blijf ons volgen

Dit was ons jaar 2015 in een notendorp. Ook voor 2016 staan mooie projecten op de planning. Wil je er niets van missen? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

1 reactie

  1. […] van ‘Nieuws van Rietwerk’ een terugblik op 2015 met daarin een greep uit de projecten van afgelopen jaar en tips hoe je je dak tijdens de jaarwisseling kunt beschermen tegen schade door […]