Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Modern landhuis met rieten dak

In Den Hoorn, Zuid-Holland, maakten we de rieten kap van een nieuw landhuis. Moderne architectuur en riet gaan goed samen!

Rieten dak als kroon op moderne architectuur

De toekomstige bewoners van de villa in Den Hoorn kozen voor moderne techniek in combinatie met een eeuwenoud ambacht. Zij vroegen Van Egmond Totaal Architectuur hun droomhuis te tekenen en bouwbedrijf Meijer Bouw bouwt. Gekozen werd voor een moderne villa voorzien van alle technieken om maximaal wooncomfort te realiseren, maar met een landelijke en klassieke uitstraling. Wat past daar beter bij dan een prachtige rieten kap?

Nederlands riet

Voor het rieten dak kozen we ook voor deze woning voor mooi Nederlands riet. Het riet uit de Weerribben leent zich uitstekend voor het type dak op deze villa. De lange en buigzame stengels laten zich prettig verwerken en komen goed tot hun recht. Ook de vrije ligging van de woning, relatief weinig bomen en daardoor veel licht, komen het rieten dak én de levensduur ervan ten goede. Een modern landhuis met rieten dak brengt sfeer en elan met zich mee.

Nokvorsten

Meijer Bouw is nog volop aan het bouwen. Wij zijn inmiddels klaar en metselden vorige week de nokvorsten op de nok. Dat kon niet eerder door de eerste herfststorm van een paar weken geleden. Metselen met nat weer is geen optie: de cement kan minstens niet goed drogen en spoelt in het ergste geval weg. Een mooi voorbeeld van hoe we als rietdekkersbedrijf afhankelijk van het weer zijn!