Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Laag BTW tarief tot 1 juli 2015

Goed nieuws: het lage BTW tarief van 6% bij verbouwing aan een woning is verlengd tot 1 juli 2015. Dat geldt ook voor arbeid aan uw rieten dak!

In aanloop naar Prinsjesdag 2014 hebben het kabinet en coalitiepartijen al de eerste begrotingspunten voor het komende jaar bekend gemaakt. Nu de bouwsector in de lift zit, is besloten deze stijging een extra impuls te geven.

Zes maanden langer

Daartoe is besloten het lage BTW-tarief van 6% op arbeid in de bouwsector met nog eens zes maanden te verlengen. De 6%-regeling is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen over vervangen en onderhouden van (delen van) een bestaande woning. Let wel: het gaat alleen om de BTW op de arbeidskosten en dus niet op de gebruikte materialen. De regeling blijft tot medio 2015 van kracht.

Rieten dak

Deze verlening is niet allen goed nieuws voor de bouwsector. Ook voor bezitters van woningen met een rieten dak geldt het lage BTW-tarief wanneer het dak wordt gerenoveerd of vernieuwd.

Twijfel je of je rieten dak aan gedegen onderhoud toe is of misschien zelfs aan vervanging? Neem dan contact met ons op; we komen graag bij je langs voor een vrijblijvende keuring van je rieten kap.