Actueel

Nieuw rieten dak voor boerderij in Noord-Brabant

Werk in uitvoering 17 oktober 2016

Terwijl veel mensen genieten van de herfstvakantie, zijn wij vandaag begonnen met het slopen en vervangen van de rieten kap van een traditionele Brabantse boerderij. Wij klagen niet: in Noord-Brabant schijnt de herfstzon volop!

Lees verder

Herfst: seizoen vol kleuren en warmte

Blog 7 oktober 2016

Een nieuwe ‘Nieuws van Rietwerk’ betekent de start van een nieuw kwartaal. We hebben de (lange) zomer achter ons gelaten en zijn in de herfst beland. Een prachtig seizoen vol kleur, warmte, sfeer.

Lees verder

Zo voorkom je een schoorsteenbrand

Blog 6 oktober 2016

Nog even en het is buiten fris genoeg om het binnen behaaglijk warm te stoken. Met het stookseizoen voor de deur doe je er verstandig aan je schoorsteen te laten vegen door een expert.

Lees verder

Open haard en rieten dak: gaat dat samen?

Blog 5 oktober 2016

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt, is de vraag of een houtgestookte open haard wel kan in combinatie met een rieten dak. Ja, dat kan. Belangrijk is wel dat je een goede vonkenvanger op je schoorsteen plaatst.

Lees verder

Ouddorp Duin: de volgende 13 woningen!

Werk in uitvoering 5 oktober 2016

Vakantiepark Ouddorp Duin is weliswaar al open: er wordt nog volop gebouwd op het park. Deze week zijn wij begonnen met de volgende fase: nog eens 13 vakantiewoningen krijgen de komende weken een nieuwe rieten kap. Tussen de duinen met de herfstzon op de daken is het heel prettig werken!

Lees verder

Gesloopt…en na 3 dagen weer opgebouwd

Werk in uitvoering 15 september 2016

Afgelopen zaterdag ging deze vrijstaande woning in Delfgauw nog gesloopt het weekend in. Na 3 dagen werken in de nazomerzon heeft de voorkant van het huis weer een prachtig nieuw rietpakket. Zo snel kan het gaan!

Lees verder

Gesloopt het weekend in

Werk in uitvoering 10 september 2016

Op de valreep voor het weekend hebben we een nieuw project opgestart. In Delfgauw, Zuid-Holland, krijgt deze vrijstaande woning de komende weken een nieuw rieten dak. De voorkant van het huis is er alvast klaar voor. Opdrachtgever: onze oude buren. Liefhebbers van riet: ook hun vorige huis had een rieten dak.

 

Lees verder

Bescherm je rieten dak

Blog 8 juli 2016

Na een moeizame en vooral natte start van de zomer, lijkt het erop dat de zon het gaat winnen van de regen. Laat de zomer en het mooie weer maar komen: wij zijn er klaar voor!

Lees verder

Verzeker je rieten dak tegen de prijs van een pannen dak

Blog 8 juli 2016

Wie een rieten dak heeft, kan z’n huis verzekeren met de ‘Rietpolis’: een verzekering speciaal voor panden met een rieten dak. Je kunt vertrouwen op uitgebreide dekking en kennis uit de branche tegen een gunstige prijs.

Lees verder

Is een rieten dak brandveilig?

Blog 8 juli 2016

Een vraag die regelmatig gesteld wordt ‘Is een rieten dak brandveilig?’ We hoorden ‘em veel na het extreme weer in de maand juni. Een rieten kap is net zo brandveilig als een pannen dak: in beide gevallen heb je geen 100% garantie. Wel kun je maatregelen nemen om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.

Lees verder