Neem direct contact met ons op: +31 (0)15 256 77 10

Herfst: seizoen vol kleuren en warmte

Een nieuwe ‘Nieuws van Rietwerk’ betekent de start van een nieuw kwartaal. We hebben de (lange) zomer achter ons gelaten en zijn in de herfst beland. Een prachtig seizoen vol kleur, warmte, sfeer.

Lees meer

Zo voorkom je een schoorsteenbrand

Nog even en het is buiten fris genoeg om het binnen behaaglijk warm te stoken. Met het stookseizoen voor de deur doe je er verstandig aan je schoorsteen te laten vegen door een expert.

Lees meer

Open haard en rieten dak: gaat dat samen?

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt, is de vraag of een houtgestookte open haard wel kan in combinatie met een rieten dak. Ja, dat kan. Belangrijk is wel dat je een goede vonkenvanger op je schoorsteen plaatst.

Lees meer

Ouddorp Duin: de volgende 13 woningen!

Vakantiepark Ouddorp Duin is weliswaar al open: er wordt nog volop gebouwd op het park. Deze week zijn wij begonnen met de volgende fase: nog eens 13 vakantiewoningen krijgen de komende weken een nieuwe rieten kap. Tussen de duinen met de herfstzon op de daken is het heel prettig werken!

Lees meer

Gesloopt het weekend in

rieten dak zuid-holland

Op de valreep voor het weekend hebben we een nieuw project opgestart. In Delfgauw, Zuid-Holland, krijgt deze vrijstaande woning de komende weken een nieuw rieten dak. De voorkant van het huis is er alvast klaar voor. Opdrachtgever: onze oude buren. Liefhebbers van riet: ook hun vorige huis had een rieten dak.  

Lees meer

Bescherm je rieten dak

Na een moeizame en vooral natte start van de zomer, lijkt het erop dat de zon het gaat winnen van de regen. Laat de zomer en het mooie weer maar komen: wij zijn er klaar voor!

Lees meer

Is een rieten dak brandveilig?

Een vraag die regelmatig gesteld wordt ‘Is een rieten dak brandveilig?’ We hoorden ‘em veel na het extreme weer in de maand juni. Een rieten kap is net zo brandveilig als een pannen dak: in beide gevallen heb je geen 100% garantie. Wel kun je maatregelen nemen om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.

Lees meer