Actueel

Derde editie ‘Kavel Huis en Tuin’ op 3 en 4 juni 2016

Actualiteiten 27 mei 2016

Met het thema ‘Wat heeft u liever: een huis of een warm thuis?’ vinden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni alweer voor de derde keer de wooninspiratiedagen Kavel Huis en Tuin plaats. En zoals voorgaande jaren ben je welkom bij Ernst Baas Hoveniers aan de Henegouwerweg 113 in Waddinxveen. Ook wij zijn weer aanwezig om je te informeren over riet en rieten daken.

Lees verder

Inspiratie: buitenverblijven en bijgebouwen met riet

Blog 20 mei 2016

Met riet maak je ’t mooi: dat geldt uiteraard niet alleen voor het dak van je woning. Maar ook bijgebouwen met riet of een buitenverblijf met rieten dak zijn populair. Laat je inspireren!

Lees verder

Vijf tips voor het ontwerpen van een goed rieten dak

Blog 13 mei 2016

Waar moet je aan denken als je een huis met een rieten kap wilt laten ontwerpen? We geven een paar tips die je op weg helpen naar een kwalitatief goed dak. 

Lees verder

Vakmanschap op hoog niveau

Werk in uitvoering 9 mei 2016

Alweer twee weken bezig met het vervangen van een rieten kap in Wassenaar, Zuid-Holland. Een hoog dak met een breuk: dat vereist vakmanschap.

Lees verder

Van spreekbeurt naar nieuw project

Werk in uitvoering 22 april 2016

Op steenworp afstand in ons eigen dorp hebben we deze week nog een project opgestart. Eentje met een bijzondere voorgeschiedenis: twee jaar geleden begonnen als een spreekbeurt. Nu een nieuw rieten dak in wording.

Lees verder

Nieuwe week, nieuw project in Renesse

Werk in uitvoering 18 april 2016

Vandaag een nieuw project opgestart in Renesse, Zeeland. Een mooiere lentedag konden we ons niet wensen.

Lees verder

Rieten daken Strandresort Ouddorp Duin opgeleverd

Actualiteiten 8 april 2016

Op woensdag 6 april 2016 leverden we de rieten daken van 23 vakantiewoningen op Strandresort Ouddorp Duin definitief op. Hiermee rondden we een mooi project af, naar tevredenheid van de opdrachtgever.

Lees verder

Geef de zon vrij spel op je rieten dak

Blog 1 april 2016

Het eerste kwartaal van 2016 zit erop. De winter heeft plaatsgemaakt voor de lente. De natuur komt tot leven. Voorjaar: wie houdt er niet van? 

Lees verder

Hoe lang gaat een rieten dak mee?

Blog 25 maart 2016

‘Hoe lang gaat een rieten dak mee?’ Over het algemeen geldt zo’n 25 tot 35 jaar. Er zijn uitschieters bekend van 50 jaar of meer. Maar hoe bereik je zo’n lange levensduur? En heb je er zelf invloed op?  

Lees verder

En dat is 23!

Werk in uitvoering 23 maart 2016

Een mijlpaal vandaag: we zijn gestart met het 23ste (en laatste) rieten dak van het project in Ouddorp. Vanaf deze zomer kun je zo’n prachtige, rietgedekte vakantiebungalow huren voor een paar dagen zon, zee en strand.

Lees verder