Actueel

Gesloopt…en na 3 dagen weer opgebouwd

Werk in uitvoering 15 september 2016

Afgelopen zaterdag ging deze vrijstaande woning in Delfgauw nog gesloopt het weekend in. Na 3 dagen werken in de nazomerzon heeft de voorkant van het huis weer een prachtig nieuw rietpakket. Zo snel kan het gaan!

Lees verder

Gesloopt het weekend in

Werk in uitvoering 10 september 2016

Op de valreep voor het weekend hebben we een nieuw project opgestart. In Delfgauw, Zuid-Holland, krijgt deze vrijstaande woning de komende weken een nieuw rieten dak. De voorkant van het huis is er alvast klaar voor. Opdrachtgever: onze oude buren. Liefhebbers van riet: ook hun vorige huis had een rieten dak.

 

Lees verder

Bescherm je rieten dak

Blog 8 juli 2016

Na een moeizame en vooral natte start van de zomer, lijkt het erop dat de zon het gaat winnen van de regen. Laat de zomer en het mooie weer maar komen: wij zijn er klaar voor!

Lees verder

Verzeker je rieten dak tegen de prijs van een pannen dak

Blog 8 juli 2016

Wie een rieten dak heeft, kan z’n huis verzekeren met de ‘Rietpolis’: een verzekering speciaal voor panden met een rieten dak. Je kunt vertrouwen op uitgebreide dekking en kennis uit de branche tegen een gunstige prijs.

Lees verder

Is een rieten dak brandveilig?

Blog 8 juli 2016

Een vraag die regelmatig gesteld wordt ‘Is een rieten dak brandveilig?’ We hoorden ‘em veel na het extreme weer in de maand juni. Een rieten kap is net zo brandveilig als een pannen dak: in beide gevallen heb je geen 100% garantie. Wel kun je maatregelen nemen om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.

Lees verder

Architectuur en riet: een mooie combinatie!

Blog 24 juni 2016

Afgelopen weekend was het ‘Dag van de Architectuur’. Een aantal dagen lang stond Nederlandse architectuur in de schijnwerpers. Een mooi moment om onze top-5 van projecten onder architectuur op een rijtje te zetten. 

Lees verder

Calculator gezocht!

Actualiteiten 6 juni 2016

Ben jij een student (HBO of WO) Bouwkunde die het leuk vindt om regelmatig te rekenen aan bouwtekeningen? Maakt het je niet uit of het om nieuwbouwprojecten gaat of om een verbouwing van een bestaande woning? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Lees verder

Derde editie ‘Kavel Huis en Tuin’ op 3 en 4 juni 2016

Actualiteiten 27 mei 2016

Met het thema ‘Wat heeft u liever: een huis of een warm thuis?’ vinden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni alweer voor de derde keer de wooninspiratiedagen Kavel Huis en Tuin plaats. En zoals voorgaande jaren ben je welkom bij Ernst Baas Hoveniers aan de Henegouwerweg 113 in Waddinxveen. Ook wij zijn weer aanwezig om je te informeren over riet en rieten daken.

Lees verder

Inspiratie: buitenverblijven en bijgebouwen met riet

Blog 20 mei 2016

Met riet maak je ’t mooi: dat geldt uiteraard niet alleen voor het dak van je woning. Maar ook bijgebouwen met riet of een buitenverblijf met rieten dak zijn populair. Laat je inspireren!

Lees verder

Vijf tips voor het ontwerpen van een goed rieten dak

Blog 13 mei 2016

Waar moet je aan denken als je een huis met een rieten kap wilt laten ontwerpen? We geven een paar tips die je op weg helpen naar een kwalitatief goed dak. 

Lees verder